• Zenit v programovaní

          • Dňa 23.11.2023 sa Agata Bolemantová a Tibor Pažický, žiaci 4. ročníka, zúčastnili krajského kola Zenitu v programovaní. V kategórii A uspela Agata, skončila na 4.mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou. Tibor vybojoval pekný výsledok a skončil na 12.mieste. Gratulujeme Agate a Tiborovi k peknému úspechu! Na súťaž ich pripravil Dávid Petrezsél.

          • eTwinning projekt CHRISTMAS TRADITIONS

          • Slovensko - Taliansko - Francúzsko - Poľsko - Rumunsko

            Projekt inovatívneho vyučovania vo virtuálnej triede TwinSpace na medzinárodnej úrovni prebieha aj u nás. 

            Program eTwinning podporuje rozvoj komunikačných, kolaboračných a digitálnych zručností. Stali sme sa súčasťou medzinárodnej komunity. 

          • Výstava absolventov pri príležitosti 110. výročia školy

          • Tradičným podujatím, ktoré sa spája s jubileom školy, býva výstava absolventov školy, ktorí sa prezentujú vo svete umenia. O svoje umelecké diela sa pri príležitosti 110. výročia školy s nami podelili Michaela/Ella Bodnárová - maliarka, Eva Fajčíková - maliarka a fotografi Erika Koštialová, Dominik Belica a Benjamín Zvara.

            Výstavu inštalovala keramička a sochárka Adriena Kutaková.

            Výstava je otvorená aj pre verejnosť do 27.10.2023. Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja, OZ Alma Mater a mesta Šahy.

          • Ipeľský pohár 2023

          • 29.septembra 2023 sme oživili tradíciu Ipeľského pohára.

            49. ročník medzinárodného športového podujatia Ipeľský pohár 2023 sa už tradične konal na našom gymnáziu. Športovej súťaže vo volejbale sa napokon zúčastnili  štyri športové tímy, súťaže vo futbale sa zúčastnilo šesť družstiev. 

            Vo volejbale sme získali fantastické 2. miesto a najlepšou hráčkou volejbalového turnaja sa stala Júlia Zacharová z 2.B.

            Vo futbale sa naše družstvo umiestnilo na 6. mieste. Volejbalovému tímu srdečne blahoželáme a všetkým športovcom ďakujeme za reprezentáciu Gymnázia Šahy.

            Medzinárodné športové podujatie finančne podporili Nitriansky samosprávny kraj, OZ Alma Mater a Mesto Šahy.

        • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci, vážení kolegovia,

            pozývame Vás na slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 dňa 4.septembra 2023 o 9.00 hod., ktoré sa bude konať na školskom dvore.

            Tešíme sa na stretnutie.

          • 110.výročie založenia gymnázia v Šahách - oznam

          • Vážení absolventi, rodičia, učitelia, žiaci a priatelia školy,

            4. septembra 2023 si budeme pripomínať 110. výročie založenia gymnázia v Šahách.

            Ako hrdí pokračovatelia tejto tradície máme záujem si dôstojne uctiť toto jubileum.

            Celý školský rok 2023/2024 sa bude niesť v znamení spomienok, rozhovorov, stretnutí s ľuďmi, ktorí sú alebo boli s naším gymnáziom spätí. Radi by sme zorganizovali slávnostnú akadémiu a sprievodné podujatia vo forme besied, výstav, stretnutí.

            Pri tejto príležitosti si Vás dovoľujeme poprosiť o akúkoľvek formu pomoci pri organizovaní osláv tohto významného výročia.

            V prípade, že máte záujem stať sa spolutvorcom nášho spoločného jubilea, neváhajte nás kontaktovať na: sekretariat@gymsahy.sk, príp. telefonicky na +421908325917.

            Ďakujeme za akúkoľvek formu pomoci.

            Organizačný tím GymŠahy

          • CELOSLOVENSKÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          • Celoslovenského kola Biologickej olympiády sa v školskom roku 2022/2023 zúčastnila žiačka 2.B triedy Valéria Srníková. Jej projekt o výskume morčiat, zaradený do projektovej časti katergórie B, bol celoštátnou komisou súťaže hodnotený veľmi pozitívne a Valéria Srníková sa stala úspešnou riešiteľkou celoslovenského kola Biologickej olympiády. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj Mgr. Dávidovi Petrezsélovi za prípravu a odbornú pomoc.

          • Spark - úspešná študentská akciová spoločnosť

          • Študentská akciová spoločnosť Spark, ktorú založili začiatkom šk. roka študenti 4.B vyrábala a predávala voňavé sviečky na rôzne príležitosti. Počas celého roka študenti získavali praktické skúsenosti v reálnom podnikaní, so svojími výrobkami sa zúčastnili vianočných a remeselníckych trhov. Úspešne zhodnotili vklad svojich akcionárov a v máji uzavreli svoju činnosť likvidačným valným zhromaždením. Časť zisku, 60 €,  darovali útulku zvierat v Leviciach: Šťastný domov. Úprimne ďakujeme.

            Celý projekt sa realizoval pod gestorstvom medzinárodnej organizácie Junior Achievement, od ktorej študenti v týchto dňoch dostali certifikáty za úspešné realizovanie študentskej firmy v rámci programu Aplikovaná ekonómia. Srdečne blahoželáme.

        • NORWAY STUDY TOUR - OSLO
          • NORWAY STUDY TOUR - OSLO

          • Projekt s názvom Chrániš vodu, chrániš život v rámci Programu SK-Klima, ktorý sme zrealizovali z grantu Nórskeho finančného mechanizmu, s podporou štátneho rozpočtu SR a spolufinancovania NSK, prezentovali naši žiaci počas študijného pobytu Norway Study Tour v nórskom meste Oslo v dňoch 22. - 24.5.2023.

            Súčasťou študijného pobytu bola návšteva nórskej školy SKI Turnhalle, interaktívna prehliadka klimatického domu Klimahuset, botanickej záhrady, múzeí, "výčba" v dažďových záhradách v meste Oslo a prehliadka vegetačnej strechy v rámci Vega Scene. 

            Najväčším prínosom tejto bilatelárnej aktivity bola výmena skúseností medzi slovenskými a nórskymi školami, získanie nových inšpirácií pre ďalšie projekty a príležitosť pochváliť sa našou novou záhradou.

            Viac info: https://www.minzp.sk/eea/aktuality/bilateralna-aktivita-norway-educlima-study-tour-tesila-opat-obrovskemu-zaujmu.html?fbclid=IwAR3xX_VY78HMTwfSaNURsjj3Y2iXWfEdR33vEHzVt-wY06rNnihrmjei8K8  

            Ďakujeme EEA Grants, Bilatelárnemu fondu, MZP SR a NSK za príležitosť.

          • Návšteva predsedu NSK Ing. Branislava Becíka, PhD.

          • Dňa 19.mája 2023 sme na pôde našej školy privítali predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Ing. Branislava Becíka, PhD.. Predseda samosprávneho kraja si prezrel budovu, priestory školy, environmentálnu záhradu. Stretol sa so zamestnancami školy a so žiakmi, s ktorými diskutoval  o ich pocitoch počas štúdia a o ich plánoch do budúcnosti. Jednou z tém rozhovorov bola aj budúcnosť nášho gymnázia. 

          • Vynikajúce výsledky v MO

          • Dňa 4.4.2023 sa v Nitre konalo krajské kolo matematickej olympiády. V kategórii C sa na 4. mieste umiestnila Bianka Hüvösová a stala sa úspešnou riešiteľkou. V kategórii B sa Richard Cserman umiestnil na 1. mieste a dosiahol tak najlepšie možné umiestnenie v kategórii B, nakoľko sa v tejto kategórii nekoná celoštátne kolo. Obom súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Na súťaž ich pripravila pani učiteľka RNDr. Alena Korcsoková.

          • Úspechy našich chemikov

          • Dňa 30.3.2023 Sára Dobošová a Anthony Demovics, žiaci 1. ročníka sa zúčastnili okresného kola Chemickej olympiády v Leviciach. V kategórii D sa stali úspešnými riešiteľmi súťaže. Gratulujeme Sáre a Anthonymu k peknému úspechu! Na súťaž ich pripravil pán učiteľ Ing. Gábor Béres.

            Dňa 13.4.2023 Richard Cserman, žiak 3. ročníka sa zúčastnil krajského kola Chemickej olympiády v Nitre. V kategórii B obsadil 5. miesto a stal sa úspešným riešiteľom súťaže. Gratulujeme Richardovi za krásny výsledok a prajeme mu ďaľšie úspechy. Richarda na súťaž pripravil Ing. Gábor Béres.

          • Matematický Náboj

          • Dňa 21.4.2023 sa 5-členné družstvo v zložení: Bianka Hüvösová (2. ročník), Agata Bolemantová (3. ročník), Richard Cserman (3. ročník), Jiří Halfar (2. ročník), Sára Silvia Dobosová (1. ročník) zúčastnilo medzinárodnej tímovej súťaže: Matematický Náboj v kategórii Junior. V rámci Slovenska sa naši študenti umiestnili na peknom 34. mieste, zo Slovenska súťažilo 64 tímov. Celkovo súťaž prebiehala v 11 - krajinách: Rakúsko, Švajčiarsko, Česko, Nemecko, Estónsko, Spojené kráľovstvo, Maďarsko, Irán, Poľsko, Rumunsko a Slovensko, spolu v kategórii Junior súťažilo 479 tímov. Náš tím sa v medzinárodnom meradle umiestnil na 272. mieste. Celému tímu srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Na súťaž ich pripravovala p. učiteľka RNDr. A. Korcsoková.

          • Úspechy v krajskom kole Biologickej olympiády

          • Krajského kola Biologickej olympiády v Nitre sa zúčastnili aj žiaci nášho gymnázia. V kategórii B nás reprezentovali Valéria Srníková a Rita Bicskeyová, obidve žiaci II.B. Valéria Srníková sa so skúmaním svojim morčiat umiestnila na 2.mieste a postupuje do celoslovenského kola olympiády. Rita Bicskeyová sa zamerala na výskum afrického moru ošípaných a obsadila 3.miestoVeronika Štefaneková z III.B súťažila so svojím výskumom o bio-záhrade v kategórii A, kde obsadila 5. miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou. Dievčatám a pánovi Mgr. Dávidovi Petrezsélovi patrí veľké poďakovanie.

          • Veľký úspech našich študentov

          • Súťažný tím z našej školy v zložení: Agata Bolemantová, Richard Cserman a Korina Hegedűsová sa zapojil do Európskej súťaže v štatistike 2022/2023, kde sa celkovo zaregistrovalo 332 súťažných tímov. V 1. etape národného kola sa náš tím umiestnil na 7. mieste a kvalifikoval sa do 2. etapy (postúpilo 50 tímov). Po 2. etape národného kola sa naši študenti v tvrdej konkurencii celkovo umiestnili na peknom 12. mieste so ziskom bodov 73,18 z celkového počtu 100 bodov. Srdečne im blahoželáme k dosiahnutému výsledku a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Študentov na súťaž pripravila  RNDr. A. Korcsoková.

          • Náboj Junior na našej škole

          • Dnes 25.11.2022  sa konala matematicko-fyzikálna súťaž pre žiakov 8.-9. ročníka ZŠ Náboj Junior, ktorá súčasne prebiehala v 8 krajinách Európy. Jedným z lokálnych miest bolo aj naše gymnázium – súťažilo u nás 8 tímov z okolitých základných škôl. Všetky tímy sa dobre popasovali so zaujímavými úlohami. Výsledné umiestnenie víťazov bolo nasledovné:

            1. miesto ZŠ J. Kráľa Šahy tím A

            2. miesto ZŠ Ladislava Balleka Šahy

            3. miesto ZŠ s MŠ Čebovce tím B

             Blahoželáme víťazom a veríme, že všetci súťažiaci strávili  u nás príjemné dopoludnie.  

            Zároveň ďakujeme študentom 3. ročníka nášho gymnázia a p.p. Korcsokovej sa dobrú organizáciu i nerušený priebeh celej akcie.