• Študentská vedecká konferencia - Chrániš vodu, chrániš život

          • Jednou z aktivít nášho projektu Chrániš vodu, chrániš život v rámci program SK-KLIMA, ktorý je podporený Nórskym finančným mechanizmom, štátnym rozpočtom a finančnými prostriedkami NSK, ktorú sme usporiadali v týchto dňoch, bola študentská vedecká konferencia. Počas konferencie boli prezentované jednotlivé aktivity a ciele projektu, aktuálne environmentálne témy, ako sú obnoviteľné zdroje energie, produkovanie a nakladanie s odpadom, invazívne druhy rastlín a živočíchov a ich vplyv na našu prírodu.

            Konferencie sa zúčastnila aj naša partnerská škola v projekte - Gymnázium J. Szondyho s VJM v Šahách Gimnázium Ipolyság

            Ďakujeme za odborný a profesionálny prístup všetkým prezentujúcim žiakom.

        • EEA Grants - Chrániš vodu, chrániš život
          • EEA Grants - Chrániš vodu, chrániš život

          • Chrániš vodu, chrániš život je názov projektu, ktorý realizujeme vďaka finančnej podpore Nórskeho kráľovstva z programu EEA Grants, finančnej podpore štátneho rozpočtu a spolufinancovaniu NSK. 

            V rámci projektu realizujeme niekoľko aktivít. Jednou z nich je revitalizácia školského dvora na ekoučebňu. Betónová plocha, ktorá bola v súčasných klimatických podmienkach veľmi ťažko využívateľná, sa mení na záhradu s biojazerom, dažďovú záhradu, medonostné záhony, ovocné stromy.

            Do projektu sa zapájajú nielen našich žiaci, učitelia a nepedgogickí zamestnanci, ale aj žiaci Gymnázia J. Szondyho v Šahách, ktoré je partnerskou školou v našom projekte.