• Exkurzia LONDÝN a WINDSOR

          • Apríl 2024 začína novú cestovateľskú kroniku nášho gymnázia. Týždeň na cestách naplnil naše očakávania a ponúkol nám pestrú paletu nezabudnuteľných zážitkov. Žiakom sa najviac páčila možnosť individuálneho bádania rešpektujúca ich rozmanité záujmy a časovú flexibilitu. Užili sme si atrakcie ako napr. Greenwich, Buckingham Palace, St. James´ Park, Naval Museum, Natural History Museum, London Eye, Windsor, štadión futbalového klubu Chelsea a mnoho ďalších zaujímavých miest. Páčila sa nám aj preprava rôznymi dopravnými prostriedkami t.j. plavba trajektom, loďou po rieke Thames, double-decker autobusom, podzemným a nadzemným metrom a lanovkou. 

            Veľké poďakovanie patrí všetkým účastníkom zájazdu za ich disciplinovanosť, dochvíľnosť, poriadok a vtipné poznámky, ktoré nám spestrili exkurziu.

            Tešíme sa na ďalšie zážitky. Mgr. Zuzana Hoare a Mgr. Kristína Zvarová

          • Úspechy našich chemičiek

          •  

            Dňa 11.4.2024 sa konalo v Nitre krajské kolo chemickej olympiády v kategórii B. Náročná súťaž sa skladala z teoretickej a praktickej časti a trvala 5 hodín. Žiačky 3.B triedy, Bianka Hűvösová a Rita Bicskeyová dosiahli výborné výsledky: Bianka sa umiestnila na 7. mieste a Rita obsadila 16. miesto. Obe žiačky sa stali úspešnými riešiteľkami súťaže. Ďakujeme žiačkam za vzornú reprezentáciu školy, a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom.

          • Deň kybernetickej bezpečnosti

          • Dňa 16.4.2024 sme sa venovali kybernetickej bezpečnosti, bezpečnosti v online priestore so žiakmi našej školy. V spolupráci s OZ Preventista a špecialistom v oblasti informačnej bezpečnosti Ing. Jaroslavom Osterom sme zorganizovali interaktívnu prednášku pre žiakov školy. Prednášku sme si užili ako víťaznú odmenu za zapojenie našich žiakov do projektu "Nauč svoju babičku", ktorého vyhlasovateľom bolo OZ Preventista. Ďakujeme za odmenu a za množstvo užitočných informácií.

          • 2. miesto v Okresnom kole floorbalu žiačok SŠ

          • Žiačky našej školy sa dňa 27.3.2024 zúčastnili Okresného kola floorbalu žiačok stredných škôl v Leviciach.  Vo fyzicky náročnej súťaži a po vyrovnaných zápasoch obsadili krásne 2. miesto. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.