• Turnaj přátelství 2024 vo Valaškom Meziříčí

          • Na počesť 65 - ročného priateľstva medzi Gymnáziom Františka Palackého vo Valašskom Meziříčí a Gymnáziom v Šahách sa 6.6. - 7.6.2024 naše volejbalistky a futbalisti zúčastnili Turnaja přátelství 2024 vo Valašskom Meziříčí.

            Ďakujeme našim športovcom za ich snahu, ochotu a chuť reprezentovať školu a nepretrhnúť tak dlhoročnú tradíciu. Volejbalistkám a trénerovi, p.Alexandrovi Harnovi, gratulujeme ku krásnemu 3. miestu!

          • GoingGREEN,š.f.

          • Aj v tomto školskom roku si vďaka spoločnosti JA Slovensko žiaci štvrtého ročníka vyskúšali ako podnikať. Tohtoročná študentská firma GoingGREEN, š.f. sa venovala výrobe a predaju ručne vyrobených eko produktov - mydiel, náramkov a plátenných tašiek. V ponuke boli aj vlastnoručne vypestované bylinky a čili papričky. Založenie, vedenie a fungovanie študentskej firmy si vyžadovalo dobrú tímovú spoluprácu, vytrvalosť, kreatívnosť a neraz i netradičné riešenia nečakaných problémov. 

            Naši štvrtáci to zvládli na výbornú a na záverečnom valnom zhromaždení akcionárom mohli podať správu o ziskovosti firmy. 

            Konzultantom firmy bol bývalý absolvent gymnázia , pán Daniel Kvasnica.

            Študentská firmy GoingGREEN, š.f. fungovala pod vedením Mgr. Kristíny Zvarovej.