• Absolventi 110.výročia založenia gymnázia

          • Dnes sme sa rozlúčili s ďalšími úspešnými maturantmi nášho gymnázia. Do života sme vypravili absolventov 110.výročia založenia gymnázia v Šahách. Želáme im veľa úspechov a množstvo splneným snov. Veríme, že majú možnosť stavať na pevných základoch...

          • Exkurzia vo firme Hörnlein

          • Spolupráca stredných škôl so zamestnávateľmi nášho regiónu je neoddeliteľnou súčasťou prípravy na výkon povolania. Sme veľmi radi, že sme mali možnosť bližšie spoznať jedného z najväčších miestnych zamestnávateľov - firmu Hörnlein priamo v ich pobočke v Šahách. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s koncepciou firmy, dozvedeli sa množstvo informácií o fungovaní a zameraní spoločnosti. Exkurziu vnímame ako vynikajúcu príležitosť v rámci kariérneho a výchovného poradenstva.

            Ďakujeme za príležitosť zamestnancom spoločnosti Hörnlein

          • Konverzácia s lektormi z Veľkej Británie

          • V mesiaci máj absolvovali naši žiaci II. a III. ročníka konverzačné hodiny s lektormi z Veľkej Británie. Preverili si tak svoje komunikačné zručnosti. Lektori pochválili nielen ich excelentnú úroveň anglického jazyka, ale aj všeobecný prehľad overený v kvízových otázkach. Seán Thompson a Mark Hurst ĎAKUJEME a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Mladý digitálny Európan 2024

          • Pri príležitosti 20.výročia členstva Slovenska v EÚ sme sa aj tento rok zapojili do celoslovenskej súťaže Mladý digitálny Európan 2024, kde sme si s našimi žiakmi 2. a 3.ročníka preverili vedomosti o Európskej únii. Priemerná úspešnosť našich žiakov bola 88,7 %, priemerná úspešnosť všetkých testovaných žiakov na Slovensku bola 57,64 %.

            Súťaže sa zúčastnilo 174 škôl, celkový počet zúčastnených študentov bol 2374.Test prostredníctvom tridsiatich rôzne náročných úloh mapoval znalosti žiakov z oblasti histórie a súčasnosti Európskej únie. 

            Zúčastneným žiakom gratulujeme a ďakujeme za prezentáciu školy v súťaži.

             

          • Medzinárodný seminár eTwinning v Grécku

          • V dňoch 10. - 12.5. 2024 som sa zúčastnila seminára pod názvom Applications, Tools and Perspectives of AI in Education for Secondary School Teachers. Program bol zameraný na využitie umelej inteligencie vo vyučovacom procese a projektovej práci so žiakmi.

            Žilinská univerzita v Žiline ponúkla účasť iba trom učiteľom zo Slovenska. Som hrdá, že z mnohých záujemcov som bola vybraná ako úspešná účastníčka tohto výnimočného seminára.

            Stretnutie a spolupráca s učiteľmi z krajín ako Fínsko, Taliansko, Írsko, Cyprus, Holandsko, Rakúsko, Belgicko, Grécko, Turecko, Slovinsko a Sicília bola veľmi motivujúca a náučná.

            Výsledkom účasti na seminári je založenie nového projektu pod názvom Global Bridge Lingua Chron AI

            Teším sa na obohatenie vyučovacieho procesu aplikovaním nových poznatkov a skúseností. 

            Mgr. Zuzana Hoare