• Slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022 sa bude konať dňa 2.septembra 2021 o 8.30 hod. na školskom dvore. Po slávnostnom otvorení budú nasledovať triednické hodiny.

            Dovoľujeme si Vás poprosiť o rešpektovanie nasledovných opatrení:

            • príchod žiakov do školy 8.00 - 8.15 hod.
            • dňa 1.9.2021 prosíme o dobrovoľné samotestovanie žiaka
            • do 2.9.2021 prosíme prostredníctvom Edupage zaslať škole Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - nájdete v Edupage/Žiadosti/Vyhlásenia 
            • dodržiavať hygienické opatrenia - rúško, odstup, dezinfekcia rúk
            • zákonným zástupcom sa vstup do školy neodporúča, v naliehavých prípadoch môže o povolení vstupu rozhodnúť riaditeľka školy

            Tešíme sa na nový školský rok a na stretnutie s našimi žiakmi.

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

        • Úspech v krajskom kole Chemickej olympiády
          • Úspech v krajskom kole Chemickej olympiády

          • Krajského kola Chemickej olympiády v kategórii D sa 22.4.2021 zúčastnil žiak 1.B triedy Richard Cserman. Z celkového počtu bodov 80 získal 76 bodov a umiestnil sa na vynikajúcom 4.mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme k úspechu Richardovi Csermanovi a vyučujúcemu pánovi Ing. Gáborovi Béresovi.

          • Úspech v medzinárodnej matematickej súťaži Náboj

          • 23.4.2021 sa konala medzinárodná matematická súťaž 5-členných družstiev: Náboj. Tento rok v nej riešili rovnaké úlohy súťažné tímy z Veľkej Británie, Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Česka, Maďarska, Slovenska a Poľska. Našu školu reprezentovalo jedno seniorské a jedno juniorské družstvo. Juniorské družstvo v zložení: Agata Bolemantová, Richard Cserman, Korina Hegedűsová, Samuel Laco, Dominik Steinlíber sa v medzinárodnej konkurencii 591 družstiev umiestnili na krásnom 291. mieste a v rámci Slovenska sa umiestnili na 48. mieste zo 108 súťažných družstiev. Srdečne im blahoželáme k tomuto úspechu a všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • ONLINE DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
          • ONLINE DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Žiakov ZŠ, rodičov i širokú verejnosť pozývame na online Deň otvorených dverí dňa 10.marca 2021 o 17.30 hod. Radi Vám predstavíme študijný odbor nášho gymnázia, jeho osobitosti a prezradíme Vám, kde študujú naši absolventi.

            Deň otvorených dverí sa bude konať cez aplikáciu zoom. Prihlásiť sa je možné prostredníctvom e-mailu alebo telefonicky. Prihlasovacie údaje budú následne zaslané.

            Tešíme sa na stretnutie.

          • Úspechy v krajských kolách olympiád a súťaží

          • V aktuálnom školskom roku 2020/2021 sa naši žiaci i napriek náročnému dištančnému vzdelávaniu zapájajú do predmetových olympiád a súťaží. V krajskom kole súťaže Spracovanie informácií na počítači v kategórii Profesionálne spracovanie textu - Wordprocessing obsadil náš žiak Štefan Šomlo 1.miesto a postupuje do celoslovesnkého kola súťaže.

            Ďalšie úspechy sme zaznamenaili v krajských kolách predmetových olympiád v anglickom a nemeckom jazyku. V krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku v kategórii B2 obsadil Zoltán Raffay 2.miesto a v krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórii C1 získal Martin Wencl 3.miesto.

            Sme hrdí na úspechy našich žiakov a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE

          • Riaditeľka Gymnázia, Mládežnícka 22, Šahy oznamuje všetkým žiakom a zákonným zástupcom, že na základe rozhodnutia ministra školstva SR a Ústredného krízové štábu s účinnosťou od 12.10.2020 do odvolania sa prechádza na dištančnú formu vzdelávania.

            Všetky usmernenia k vyučovaniu budú žiakom a zákonným zástupcom oznamované prostredníctvom školského informačného systému EduPage.

            Ďakujeme za pochopenie.

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

        • PLENÁRNE ZRŠ
          • PLENÁRNE ZRŠ

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na plenárne zasadnutie ZRŠ, ktoré sa bude konať dňa 14.09.2020 o 16:30 hod. na školskom dvore.

            Program: 1. voľba členov rady školy za rodičov 

            Prosíme Vás, aby ste použili hlavný vchod budovy, pri vstupe použili dezinfekciu z automatického dávkovača a priniesli si vlastné pero. 

            Osoba, u ktorej sa prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia (horúčka, kašeľ, nádcha, sťažené dýchanie), má vstup do budovy zakázaný. 

            Prosím Vás o účasť na stretnutí, aby sme mohli zabezpečiť fungovanie rady školy v zmysle platnej legislatívy.


            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy 
            Petra Burisová, predseda ZRŠ

          • USMERNENIE K NOVÉMU ŠKOLSKÉMU ROKU 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            srdečne  pozývame našich žiakov na otvorenie nového školského roku 2020/2021 dňa 2.9.2020.

            Vzhľadom na situáciu ohľadom šírenia ochorenia COVID-19 Vám v prílohe e-mailu zasielame pokyny k nástupu do školy. Zároveň Vám zasielame dokumenty, ktoré je potrebné vyplniť a odovzdať pri vstupe do budovy dňa 2.9.2020. 
            V prípade, že si dokument nebudete vedieť vytlačiť, je možné ho vyplnený zaslať elektronicky buď prostredníctvom Edupage, alebo e-mailom na sekretariat@gymsahy.sk najneskôr dňa 1.9.2020. 

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti nesmie byť staršie ako 3 kalendárne dni.


            Otvorenie školského roka 2020/2021 sa bude konať dňa 2.9.2020 v triedach. 
            Príchod žiakov sa bude riadiť nasledovným harmonogramom:

              - 8.00 hod. - príchod žiakov 5.B
              - 8.10 hod. - príchod žiakov 4.B
              - 8.20 hod. - príchod žiakov 3.B
              - 8.30 hod. - príchod žiakov 2.B
              - 8.40 hod. - príchod žiakov 1.B

            - žiak je pri prvom vstupe do školy povinný odovzdať vyplnený Zdravotný dotazník  (príloha č.1) a zároveň Vyhlásenie o bezinfekčnosti (príloha č.2) - dňa 2.9.2020
            - žiak je povinný vstupovať do školy len v rúšku
            - žiak je povinný dodržiavať základné hygienické pravidlá: mať rúško, dodržiavať odstup, dezinfekciu rúk (zásada R-O-R) 
            - žiak je povinný  pri vstupe do budovy školy použiť dezinfekčný prostriedok z automatického dávkovača dezinfekcie, ktorý je umiestnený za vstupnými dverami
            - do školy nesmú vstupovať rodičia ani iné nepovolané osoby


            Všetky usmernenia a pokyny sú pre žiakov a zákonných zástupcov záväzné.

            Zároveň Vám v prílohe prikladáme Zápisný lístok na stravovanie v školskej jedálni a Pokyny pre platiteľa. Zápisný lístok prosíme doručiť najneskôr dňa 2.9.2020 osobne, príp. elektronicky na e-mailovú adresu školy.

            Ďakujeme za rešpektovanie pokynov a prajeme veľa zdravia a plynulý návrat do bežného života.

            S pozdravom a úctou
            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

          • Úspech na celoštátnom kole súťaže Enersol – SK

          • Študent 3. ročníka našej školy Tomáš Šulek sa umiestnil na 4. mieste v celoštátnom kole súťaže Enersol – SK.

            Enersol-SK je súťaž v zameraní sa na problematiku využívania alternatívnych zdrojov energie, k ochrane životného prostredia. Spolu súťažia žiaci SŠ, SOŠ a gymnázií. Žiaci riešia problematiku na základe vlastného pozorovania v špecifických odborných témach zacielených na využívanie alternatívnych zdrojov energie, skúmajú technické parametre, popisujú finančné úspory, zostavujú výrobky na základe vlastného výskumu, a robia výskum v danej oblasti. Výsledky prác žiaci obhajujú pred odbornými porotami.

            Tomáš Šulek skúmal a vo svojej práci spracoval tému separovania odpadu. So svojou prácou s názvom:  "Triedenie odpadu nie je veda, začal som od seba" sa umiestnil na krajskom kole na 2. mieste a postúpil do celoštátneho kola. Tu súťažil v hlavnej kategórii, v ktorej bolo 14 súťažných prác.  Keďže všetky práce boli veľmi kvalitné, vo výslednom hodnotení uviedli umiestnenie na 1., 2. a 3. mieste, všetky práce na 4. - 14. mieste sa umiestnili na 4. mieste. Bodovo sa Tomáš umiestnil na krásnom 7. mieste.

            Srdečne mu blahoželáme k tomuto krásnemu výsledku.

          • PRIJÍMACIE SKÚŠKY - 2.kolo

          • Riaditeľka školy oznamuje, že po prvom kole nedošlo k naplneniu počtu žiakov, ktorých možno prijať do 1.ročníka študijného odboru 7902J74 - bilingválne štúdium pre školský rok 2020/2021.

            Z uvedeného dôvodu oznamujeme, že škola uskutoční 2.kolo prijímacích skúšok v zmysle aktualizovaného modulu PRIJÍMACIE SKÚŠKY

          • Rekonštrukcia budovy školy - II. etapa

          • Rekonštrukciu okenných výplní školskej časti budovy, ktorej I. etapu sme začali v septembri 2019, sme v  čase mimoriadnej situácie spojenej s korona krízou v marci 2020 ukončili. Financie na výmenu okien poskytol Nitriansky samosprávny kraj (NSK) z vlastného rozpočtu. Za všetky poskytnuté finančné prostriedky patrí vďaka predsedovi NSK pánovi Milanovi Belicovi, zastupiteľstvu NSK a odboru školstva Úradu NSK, pretože bez ich pochopenia a podpory by sme naďalej pracovali vo veľmi náročnom, no najmä hygienicky nevyhovujúcom pracovnom prostredí.

            Okrem výmeny okenných výplní sa nám v rámci projektu "Odstránenie stavebných bariér", ktorého vyhlasovateľom bolo Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, podarilo zriadiť bezbariérový vstup do budovy školy a rekonštruovať a modernizovať výťah.

            Z vlastných zdrojov sme v tomto náročnom období dokončili výmenu zastaraného osvetlenia v triedach a odborných učebniach.

          • Prijímacie skúšky pre školský rok 2020/2021 - oznam

          • Riaditeľka školy oznamuje uchádzačom o štúdium a zákonným zástupcom uchádzačov, že v záložke Prijímacie skúšky/Výsledková listina je zverejnená výsledková listina prijímacieho konania do 1.ročníka bilingválneho štúdia pre školský rok 2020/2021.

            Riaditeľka školy zašle zákonnému zástupcovi rozhodnutie o priajtí/neprijatí uchádzača na štúdium najneskôr do 29.mája 2020

            Zákonný zástupca uchádzača doručí škole potvrdenie o nastúpení, resp. nenastúpení žiaka na štúdium najneskôr do 4.júna 2020. Vzor potvrdenia sa nachádza v záložke Prijímacie skúšky/Prílohy. Zákonný zástupca uchádzača ju môže škole doručiť buď elektronicky na e-mail sekretariat@gymsahy.sk, alebo poštou. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            V prípade, že zákonný zástupca nedoručí potvrdenie v stanovenom termíne, rozhodnutie o prijatí stráca platnosť.

            V prípade uvoľnenia miest bude poradie uchádzačov posunuté.

             

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

             

          • USMERNENIE K PRERUŠENIU VYUČOVANIA

          • Rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva SR bude vyučovanie na škole naďalej prerušené od 30.03.2020 do odvolania.

            Opatrenia ministerstva školstva:

            • Písomné maturitné skúšky sa v školskom roku 2019/2020 nekonajú. 
            • Interná časť maturitnej skúšky ("ústne maturity") sa uskutočnia administratívnym hodnotením v zmysle osobitného usmernenia.
            • Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia administratívne v zmysle aktualizovaných Kritérií prijimacieho konania pre školský rok 2020/2021
            • Vzdelávanie bude prebiehať dištančnou formou ("diaľkovou formou") prostredníctvom systému EduPage.
            • Nástrojom oficiálnej komunikácie v čase prerušenia vyučovania pre pedagógov, žiakov i rodičov bude webové sídlo https://www.ucimenadialku.sk. Obsahuje informácie, usmernenia, termíny, ako aj pomoc pri vzdelávaní.

            Informácie a ďalšie usmernenia budeme aktualizovať.

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO 13.03.2020

          • Riaditeľka Gymnázia, Mládežnícka 22, Šahy príkazom č. 2/2019_2020 z 12.03.2020 nariaďuje riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy dňa 13.03.2020 ako preventívne opatrenie pred šírením koronavírusu. 

            O prijatí ďalších opatrení v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 Vás budeme včas informovať prostredníctvom webového sídla školy a internej komunikácie prostredníctvom Edupage. 

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

          • USMERNENIE V SÚVISLOSTI SO ŠÍRENÍM KORONAVÍRUSU

          • Riaditeľstvo Gymnázia, Mládežnícka 22, Šahy oznamuje, že na základe usmernenia MŠVVaŠ SR v súvislosti so šírením koronavírusu, boli na škole prijaté nasledovné opatrenia:

            1. s okamžitou platnosťou sa rušia všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia
            2. zakazuje sa až do odvolania organizovanie všetkých kôl športových súťaží a predmetových olympiád
            3. zakazujú sa všetky návštevy študentov zo zahraničia, napr. družby
            4. neodporúča sa cestovať do krajín, v ktorých sa koronavírus objavil
            5. je potrebné dôsledne dodžiavať usmernenia hlavného hygienika SR v súvislosti s ochorením COVID-19 a usmernenia pre verejnosť o karanténe, usmernenia MŠVVaŠ SR v súvislosti so šírením koronavírusu a nariadenie predsedu NSK
            6. je potrebné dôsledne dodržiavať príkazný list riaditeľky školy č. 1/2019_2020 o prijatí preventívnych opatrení pred respiračným ochorením COVID-19
            7. dôsledne dodržiavať nasledovné všeobecné ochranné preventívne opatrenia:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný  prostriedok na báze alkoholu,

            - nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami

            - pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,

            - vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

             

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

          • Medzinárodný certifikát ECDL

          • Testovanie ECDL pokračuje aj počas jarných prázdnin v dňoch 17. a 18.februára 2020 v rámci projektu na zvyšovanie digitálnych zručností žiakov, financovaného Nitrianskym samosprávnym krajom. Žiaci si overujú svoje zručnosti v počítačovej gramotnosti v 7 moduloch. Po úspešnom zvládnutí testov získajú medzinárodný certifikát ECDL - tzv. počítačový vodičský preukaz. Tešíme sa, že naši žiaci prejavujú záujem o takúto formu vzdelávania aj v čase mimo vyučovania!

          • Úspešne v krajskom kole OANJ

          • V dňoch 11.2.2020 a 12.2.2020 sme sa zúčastníili krajského kola Olympiády v nemeckom a anglickom jazyku. Na Olympiáde v nemeckom jazyku nás reprezentoval Zoltán Raffay zo 4.B a obsadil vynikajúce 6. miesto. Na krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku nás úspešne prezentoval Martin Kizek z 3.B. V silnej konkurencii na úrovni C1 obsadil 3. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme! 

        • Oceňovanie najlepších športovcov
          • Oceňovanie najlepších športovcov

          • Olympijský klub A. Szokolyiho a mesto Šahy ocenili dňa 10.12.2019 najlepších športovcov spomedzi žiakov základných i stredných škôl. Medzi ocenenými žiakmi bol aj náš žiak Márk Jozef Bodzsár. Ocenenie získal za výborné výkony vo futbale vo futbalovom klube Slovan Šahy, kategória dorastencov. Srdečne gratulujeme!

          • Náboj Junior na našom gymnáziu

          • Naše gymnázium bolo lokálnym organizátorom medzinárodnej matematicko-fyzikálnej súťaže Náboj Junior, ktorá 22. 11. 2019 súčasne prebiehala v troch krajinách (Česko, Poľsko a Slovensko). Súťažili žiaci základných škôl, ktorí riešili rovnaké úlohy vo všetkých krajinách. Keďže sa výsledky nepretržite on line vyhodnocovali a aktuálne poradie sa premietalo, súťaž bola zaujímavá a napätá až do konca.
            Na našu školu prišlo 11 súťažných tímov zo šiestich základných škôl z okolia: ZŠ Janka Kráľa Šahy, ZŠ Ladislava Balleka Šahy, ZŠ s MŠ Čebovce, Spojená škola - ZŠ s MŠ Dudince, ZŠ Plášťovce a ZŠ s MŠ Hontianske Moravce. Víťazom sa stalo družstvo B zo ZŠ Janka Kráľa Šahy, na druhom mieste bol tím A z tej istej školy a na treťom mieste tím zo ZŠ Ladislava Balleka Šahy. Srdečne blahoželáme víťazom, ale aj všetkým zúčastneným tímom k dosiahnutým výsledkom.
            Naši študenti súťaž precízne zorganizovali, vytvorili príjemnú atmosféru a postarali sa o nerušený priebeh celej akcie. Za to im patrí veľká vďaka.