• Študentská vedecká konferencia - Chrániš vodu, chrániš život

          • Jednou z aktivít nášho projektu Chrániš vodu, chrániš život v rámci program SK-KLIMA, ktorý je podporený Nórskym finančným mechanizmom, štátnym rozpočtom a finančnými prostriedkami NSK, ktorú sme usporiadali v týchto dňoch, bola študentská vedecká konferencia. Počas konferencie boli prezentované jednotlivé aktivity a ciele projektu, aktuálne environmentálne témy, ako sú obnoviteľné zdroje energie, produkovanie a nakladanie s odpadom, invazívne druhy rastlín a živočíchov a ich vplyv na našu prírodu.

            Konferencie sa zúčastnila aj naša partnerská škola v projekte - Gymnázium J. Szondyho s VJM v Šahách Gimnázium Ipolyság

            Ďakujeme za odborný a profesionálny prístup všetkým prezentujúcim žiakom.

        • EEA Grants - Chrániš vodu, chrániš život
          • EEA Grants - Chrániš vodu, chrániš život

          • Chrániš vodu, chrániš život je názov projektu, ktorý realizujeme vďaka finančnej podpore Nórskeho kráľovstva z programu EEA Grants, finančnej podpore štátneho rozpočtu a spolufinancovaniu NSK. 

            V rámci projektu realizujeme niekoľko aktivít. Jednou z nich je revitalizácia školského dvora na ekoučebňu. Betónová plocha, ktorá bola v súčasných klimatických podmienkach veľmi ťažko využívateľná, sa mení na záhradu s biojazerom, dažďovú záhradu, medonostné záhony, ovocné stromy.

            Do projektu sa zapájajú nielen našich žiaci, učitelia a nepedgogickí zamestnanci, ale aj žiaci Gymnázia J. Szondyho v Šahách, ktoré je partnerskou školou v našom projekte.

        • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            pozývame Vás na slávnostné otvorenie nového školského roku 2022/2023 dňa 5.septembra 2022, t.j. v pondelok so začiatkom o 8.00 hod. na školskom dvore.

            Dovoľujeme si Vás poprosiť o dodržanie nasledovných pokynov:

            1. Pred nástupom do školy je zákonný zástupca, resp. plnoletý žiak povinný zaslať škole Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - oznámenie posielajte cez EduPage/Žiadosti/Vyhlásenia - termín najneskôr 4.9.2022 (vyhlásenie nesmie byť staršie ako 3 dni)

            - zákonní zástupcovia žiakov 1.ročníka sa môžu prihlásiť do aplikácie EduPage cez svoje kontá (heslá boli zaslané e-mailom administrátorom).

            2. Prosíme o dobrovoľné vykonanie AG samotestu na ochorenie COVID-19, v prípade pozitívneho výsledku prosíme informovať triedneho učiteľa, príp. riaditeľku školy.

            3. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známympríznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšenátelesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ,sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu, bolesť brucha, vracanie,hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školskéhozariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Ďakujeme za rešpektovanie uvedených pokynov a tešíme sa na stretnutie a spoluprácu v školskom roku 2022/2023.

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy

          • Úspešná činnosť študentskej akciovej spoločnosti

          • Študentská akciová spoločnosť FUH, ktorú založili začiatkom šk. roka študenti 4.B vyrábala a predávala batikované tričká. Počas celého roka študenti získavali praktické skúsenosti v reálnom podnikaní . Úspešne zhodnotili vklad svojich akcionárov a v máji uzavreli svoju činnosť likvidačným valným zhromaždením. Časť zisku a nakoniec i dividendy akcionárov (po schválení na valnom zhromaždení) darovali na charitu Červenému krížu a študentke z Ukrajiny. Úprimne ďakujeme.

            Celý projekt sa realizoval pod gestorstvom medzinárodnej organizácie Junior Achievement, od ktorej študenti v týchto dňoch dostali certifikát za úspešné realizovanie študentskej firmy v rámci programu Aplikovaná ekonómia. Srdečne blahoželáme.

          • Štátna jazyková skúška z anglického jazyka

          • Tohtoroční absolventi, naši piataci, sa dňa 2.júna 2022 zúčastnili všeobecnej štátnej jazykovej skúšky z anglického jazyka na úrovni C1-C2. Využili tak jedinečnú príležitosť rozšíriť si svoje možnosti.

            Všeobecnú štátnu jazykovú skúšku z anglíckého jazyka na úrovni C1-C2 získali štyria žiaci, základnú štátnu jazykovú skúšku na úrovni B2 získali dvaja žiaci. Srdečne gratulujeme.

          • Prijímacie skúšky - 2.kolo

          • Riaditeľka Gymnázia, Mládežnícka 22, Šahy vyhlasuje 2.kolo prijímacích skúšok do 1.ročníka bilingválneho štúdia pre školský rok 2022/2023 v zmysle Kritérií prijímacieho konania do 1.ročníka bilingválneho štúdia pre školský rok 2022/2023.

            Podrobnejšie informácie sú zverejnené v záložke O škole/PRIJÍMACIE SKÚŠKY.

          • Krajské kolo Chemickej olympiády - 3.miesto

          • Krajského kola Chemickej olympiády sa dňa 12. mája 2022 zúčastnil náš žiak Richard Cserman z 2.B triedy. V náročnej súťaži, ktorá si vyžaduje nielen dôslednú teoretickú prípravu, ale aj praktické zručnosti v chemickom laboratóriu, sa umiestnil na 3.mieste. Srdečne gratulujeme a sme veľmi hrdí. Gratulujeme aj pánovi Ing. Gáborovi Béresovi a ďakujeme za prípravu.

          • Krajské kolo Matematickej olympiády kategória C

          • Dňa 5.4..2022 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola Matematickej olympiády - kategória C.  Richard Cserman z 2B je úspešným riešiteľom a umiestnil sa na 14. mieste K úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • S PROGRAMOM SK-KLIMA AJ NA DEŇ ZEME

          • Robíme pre Zem nielen na Deň Zeme...

            Pomôcť našej planéte sme sa okrem iného rozhodli projektom "Chrániš vodu, chrániš život" v rámci programu SK-KLIMA, ktorý je financovaný Nórskym finančným mechanizmom, štátnym rozpočtom a Nitrianskym samosprávnym krajom. Jednou z aktivít projektu je aj premena nášho "starého" dvora na novú eko-učebňu či relaxačnú zónu. Cieľom našich aktivít je zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmenám klímy.

            Úloha je to náročná najmä preto, lebo o environmentálnych témach nechceme len hovoriť, environmentálne chceme žiť...

            My sa o to už niekoľko rokov pokúšame, v týchto dňoch aktívne konáme.... 💚🌎🌲

          • Okresné kolo Chemickej olympiády

          • Dňa 25.3.2022 Rita Bicskeyová žiačka 1. ročníka sa zúčastnila okresného kola Chemickej olympiády v Leviciach a v kategórii D sa stala úspešnou riešiteľkou súťaže. Gratulujeme Rite k tomuto peknému úspechu! Na súťaž ju pripravil pán učiteľ Ing. Gábor Béres.

        • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína
          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • Okresného kola Hviezdoslavovho Kubína sa dňa 8.apríla 2022 zúčastnili dve žiačky 1.ročníka. Bianka Hüvösová obsadila v poézii v kategórii IV.  2.miesto a Rita Bicskeyová sa umiestnila v próze v kategórii IV. 3.miesto. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme.

        • 3.miesto v krajskom kole Biologickej olympiády
          • 3.miesto v krajskom kole Biologickej olympiády

          • Dňa 23.3.2022 sa náš žiak Martin Wencl z 5.B zúčastnil krajského kola Biologickej olympiády - kategória A. Umiestnil sa na vynikajúcom 3.mieste a postupuje do celoslovenského kola súťaže. K úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. 

          • Nenechajte prepadnúť 2 % z Vašej dane

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy, radi by sme vás informovali, že pri našej škole - Gymnáziu, Mládežnícka 22 Šahy pôsobí občianske združenie ALMA MATER Šahy. Cieľom tohto združenia je podporovať rozvoj vzdelávania našich študentov, vytvárať lepšie materiálne podmienky pre štúdium a tiež podporovať rôzne študentské aktivity.

            Preto Vás prosíme, aby ste 2% z Vašich daní poukázali nášmu občianskemu združeniu ALMA MATER Šahy. Všetky finančné prostriedky, ktoré takto získame, využijeme v prospech detí študujúcich na gymnáziu v Šahách. Bližšie informácie o činnosti OZ ALMA MATER môžete získať z webovej stránky našej školy.

            Poukázať 2% môžete tým, že v daňovom priznaní v časti pre poukázanie 2% vyplňte nasledovné údaje:

            Názov: Občianske združenie ALMA MATER Šahy
            Sídlo: Mládežnícka 22, 936 01 Šahy
            Právna forma: Občianske združenie
            IČO: 37856472

            Vašu podporu si veľmi vážime a ďakujeme Vám za ňu,  pedagogický zbor gymnázia.

        • Zbierka pre Ukrajinu
          • Zbierka pre Ukrajinu

          • V spolupráci so Slovenských Červeným krížom, Územný spolok Levice sme zrealizovali zbierku pomoci pre obyvateľov Ukrajiny, ktorí sa z dôvodu vojnového konfliktu ocitli v núdzi. 

            Ďakujeme za prejavenú solidaritu a ľudskosť všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom na tejto akcii podieľali. Vyzbierané potreby boli odovzdané Územnému spolku SČK v Leviciach.

            ĎAKUJEME!

          • Kritériá prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023

          • Riaditeľka Gymnázia, Mládežnícka 22, Šahy zverejnila Kritériá prijímacieho konania do 1.ročníka bilingválneho štúdia v školskom roku 2022/2023. Kritériá prijímacieho konania sú dostupné na webovom sídle školy v záložke O škole/Prijímacie skúšky.

        • Úspech v krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku
          • Úspech v krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 8.februára sa náš žiak Martin Wencl z 5.B triedy zúčastnil krajského kola Olympiády v anglickom jazyku. Súťažil v náročnej kategórii 2C1 a umiestnil sa na vynikajúcom 3.mieste. Srdenčne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Aktualizácia postupov pri COVID-19

          • Oznamujeme žiakom a zákonným zástupcom žiakov, že v sekcii Žiaci a rodičia/COVID-19 uvádzame aktualizované informácie k postupom v prípade ochorenia COVID-19. Upozorňujeme, že súčasťou akutalizície sú nové prílohy, ktoré platia od 5.februára 2022. 

        • Slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roku 2021/2022 sa bude konať dňa 2.septembra 2021 o 8.30 hod. na školskom dvore. Po slávnostnom otvorení budú nasledovať triednické hodiny.

            Dovoľujeme si Vás poprosiť o rešpektovanie nasledovných opatrení:

            • príchod žiakov do školy 8.00 - 8.15 hod.
            • dňa 1.9.2021 prosíme o dobrovoľné samotestovanie žiaka
            • do 2.9.2021 prosíme prostredníctvom Edupage zaslať škole Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - nájdete v Edupage/Žiadosti/Vyhlásenia 
            • dodržiavať hygienické opatrenia - rúško, odstup, dezinfekcia rúk
            • zákonným zástupcom sa vstup do školy neodporúča, v naliehavých prípadoch môže o povolení vstupu rozhodnúť riaditeľka školy

            Tešíme sa na nový školský rok a na stretnutie s našimi žiakmi.

            PhDr. Tatiana Wenclová, riaditeľka školy